Å gå i banken på en lørdag…

Husker du sist du gikk i banken? Vel, idag skal jeg bruke deler av lørdagsformiddagen til å besøke Lloyds Bank i Woking. Eksotisk, men helt nødvendig. Utrolig nok.

Jeg må i banken for å overføre penger fra min internasjonale bankkonto i Lloyds Bank (der lønnen min i GBP går inn) til DNB i Norge (der lønnen brukes på regninger som for det meste er i NOK). Lloyds, som denne uka kunngjorde at banken skal bli enda mer digital(!) og derfor legger ned 150 filialer, tilbød meg en internasjonal konto nettopp fordi jeg sa at mitt behov var å overføre penger til norsk konto jevnlig, ellers 2-3 faste oppdrag for internettforbindelse, bilklubb etc og småkjøp i butikker.

Nettbank i England er lite brukervennlig og tilbyr lite i forhold til hva en norsk nettbankbruker er vant med. Pålogging f eks: 1) Du må huske ditt 9-sifrede brukernavn og et passord. 2) Deretter oppgi f eks 1., 5. og 7.  bokstav, tall eller tegn fra ditt selvvalgte minneord. Brukernavnet krever god hukommelse synes jeg, mens punkt 2 kun er en litt brysom «telle på fingrene»-øvelse.

Siden jeg bruker mest kort i butikk og engelske regninger betales automatisk hver måned trenger jeg strengt tatt nettbank mest til å overføre penger til den norske kontoen. Det går ikke! Først trodde jeg at jeg var klønete, men kundeservicemannen forklarte høflig at min «International Premier Account» i pund sterling ikke har den funksjonaliteten, mens internasjonal konto i euro og dollar har. Ja, han syntes det var litt rart selv og mente teknologien ikke var stopperen her.

Så jeg skrev et høflig brev og spurte om lov til å få bruke teknologien banken allerede har. Ikke fått svar ennå.

Løsningen er derfor å gå i banken, snakke med en funksjonær som ikke har gjort dette før, forklare henne hva som må fylles ut av skjemaer og få det gjort. Tar cirka 30 minutter. I DNBs nettbank bruker jeg 30 sekunder på å overføre penger til min studerende datter i Ungarn. Om ikke annet, åpningstiden er ikke verst, selv på en lørdag stenger ikke dørene før kl 1600.

Jeg velger å se dette positivt. Å dra til banken, attpåtil på en lørdag, minner meg om 70-tallet på Halmstad i Rygge. Derfor blir dagen idag en liten tidsreise bakover. Litt høytidelig, med bankboka i hånda og spent på enda ett stempel i boka som bevis på innskudd eller uttak. Herlig! Mine gode venner i Netlife Research, dere som hjalp Sparebanken Sogn og Fjordane har et potensielt stort marked i engelsk bankbransje. Husk tweedjakke, crisp til lunsjen og sett av nok tid til afternoon high tea!

Å få en bankkonto i England er en annen historie. Det tar laaaang tid og er komplisert. Men det orker jeg ikke gjenfortelle nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s