Moss står på stedet hvil når det gjelder busstrafikk. Tallene for 2017 er marginalt bedre, etter et par år med katastrofal tilbakegang på grunn av metrobussomleggingen.

Ikke la deg lure av at bussene i Moss fraktet 4,8 prosent flere passasjerer i 2017 enn året før. For 880 067 passasjerer er kun 0,8 prosent bedre enn i 2014, året før lokalbussene ble nedprioritert til fordel for de nye metrobusslinjene.

Til sammenligning: Ruter i Oslo økte med 5,9 prosent i fjor – og les dette nøye: «Siden Ruter ble etablert i 2007, har befolkningen har økt med 20 prosent. I den samme perioden er det 80 prosent flere kollektivreiser i Akershus og 60 prosent flere i Oslo. Biltrafikken inn til hovedstaden er tilbake på 2007-nivå.»

Økningen i Moss på 4,8 prosent er heller ikke imponerende når gjennomsnittet for Norge er 7,9 prosent (SSB). Verken Moss – eller Østfold – har veldig mye å skryte av med andre ord. Men Ruter viser at det går an å snu utviklingen!

Lys i mørke: Snart får du muligheten til å si din mening om busstilbudet i Moss. Om noen uker, 5 juni, legges det frem en rapport. Gi fylkespolitikerne beskjed. Gi Moss kommunes politikere – som har nullvekst i personbiltrafikken som mål – beskjed. Gi familie og venner beskjed om å si fra. Eller vent på mirakler!

Fylkeskommunen vil da be Moss kommune gjøre rapporten kjent og invitere byens innbyggere til å gi innspill. Rapporten sendes på en formell høring til kommunen i september 2018. Fylkeskommunen anbefaler videre at resultatene fra høringsrunden behandles politisk og at høringsinnspillene og resultatet fra den politiske behandlingen
oversendes fylkeskommunen innen en gitt høringsfrist i oktober 2018.

Fylkeskommunen vurderer innspillene sammen med rapporten og dette blir lagt til
grunn for endelig rutetilbud.

– Det viktigste må jo være at bussen går der folk bor, sa Sindre Westerlund Mork (V) i 2016 da han som leder for samferdselsutvalget i Moss tok selvkritikk for at politikerne ikke hadde fokus på kuttet i byrutene.

Tenk deg trafikkaoset de neste årene i sentrum når nye toglinjer skal bygges. Tenk deg for en mulighet for politikerne til å forberede et alle tiders kollektivløft. Tenk deg at du faktisk lot være å si fra når du hadde muligheten!

PS! Entusiastene er få, men ivrige. Følg på Facebook «Bedre busstilbud i Moss nå!»2018 FB Bedre busstilbud i Moss

Reklame

2 kommentarer om “Buss på tomgang i Moss – snart må du si fra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s