Gå for buss (som i «buss for tog»)

IMG_3305 (1)

Lørdag opplevde jeg to ting i Moss: Buss for tog (temmelig vanlig) – og gå for buss (veldig uvant)! 

Lørdag kl. 12:50: Bussen går fra holdeplassen rett utenfor boligen min. Jeg skal til Øre Villa kro på den andre siden av byen. Enklere start på reisen finnes ikke! Men så: Østfold Kollektivtrafikk-appen anbefaler meg å gå av halvveis (på Kransen for lokalkjente) og gå derfra (1,7 km). Bussturen tar 10 minutter, gåturen 20, ifølge appen. Hele ruten er 4,6 km og ifølge Google Maps vil det ta like lang tid å gå (56 minutter) som å ta kollektivtrafikk. Med personbil tar det 10 minutter, sier Google Maps.

Lørdag kl. 16:50: To fotballkamper senere (Liverpool – ManU og Moss FK -Kråkerøy) vil jeg hjem. Ingen buss går fra Melløs til sentrum (jeg tror faktisk ikke det går lokalbuss forbi der en lørdag ettermiddag). Så jeg går til stasjonen (1,6 km), rekker en buss, sitter på en drøy kilometer og går av i Tronvikveien ved Extra (i bussen står det Helgerødgata Rimi på digital skjerm, men de mener det samme) og går hjem igjen (1,4 km).

Lørdag kl. 18:08: Buss for tog til Oslo. Ingen buss tilgjengelig fra boligen til stasjonen selvsagt, så jeg syklet dit (3 km).

I et folkehelseperspektiv er det strålende; jeg gikk  4,9 km i pent vær (heldigvis!). Og fikk syklet attpåtil. Men jeg synes ikke busstilbudet er attraktivt, langt mindre sjarmerende. Hva synes du?

«Gå for buss» er sunt og morsomt på en solskinnsdag som lørdag. «Gå for buss» er et konkret resultat av et for svakt kollektivtilbud. «Gå for buss», selv om det var uvant for meg, er en planlagt, permanent faktor i kollektivtilbudet som våre folkevalgte mener vi fortjener, mens «buss for tog» er en midlertid ordning for å gi oss noe bedre senere.  IMG_3305

Reklame

2 kommentarer om “Gå for buss (som i «buss for tog»)

  1. Denne var veldig godt skrevet. På Framnesruta er d tilsvarende. Et eksempel. Det tar fire timer tur/retur sykehuset. Og da snakker jeg ikke om Kalnes, men moss sukehus😯

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s